Prvi post ili … Taj šarmantni gospodin?

 

 

  Zdravo svima. Dugo sam razmišljala koja bi to tema mogla biti prikladna za prvi post, a onda sam shvatila jednu činjenicu. Nije važno. Dok sam ispijala poslednje kapi zelenog čaja, ( o čemu ćemo drugi put ) shvatila sam da nije važno šta će biti moj prvi post na blogu. Važno je samo da ga bude. Tako sam i došla na ideju o jednoj knjizi..
Taj šarmantni gospodin, koju je napisala Marijana Kiz. Na prvi pogled, knjiga mi je privukla pažnju, a moram priznati i odvukla istu, zbog broja njenih stranica. 789. Ali rekla sam sebi, hajde daj joj dam šansu, možda me iznenadi. I da, upravo se to i desilo. Sada, nakon par sati od kako sam pročitala zadnje strane ove knjige, razmišljam o tome da se ničemu i nikome ne treba suditi po koricama. O da, ta rečenica nikada nije imala više smisla nego sada. I tako sam se ja upoznala sa stilom pisca Marijane Kiz, njenim načinom pisanja, njenim razmišljanjem i njenim stavovima. Ali ne samo to. Upoznala sam se i 4 žene koje su njene glavne junakinje, i sa tim jednim, famoznim, šarmantnim gospodinom. Hajde da vidimo o čemu je zapravo reč.
Kako je The Times opisao ovu knjigu, tako bih je opisala i ja. ”Ovo je knjiga koja se čita uz mnogo smeha i suza, puna je osećanja i životna je… to je nova Marijana Kiz. ” Što se tiče toga da je ovo nova Marijana, ne znam. Ovo je prvi put da sam u ruke uzela njenu knjigu, ali se nisam pokajala ni u jednom momentu. Jer ipak, 800 strana u 3 dana je moj rekord.
Ovo je jedna prelepo napisana priča o četiri žene čiji se putevi ukrštaju zarad jednog muškarca koji im je slomio srca. Ne samo srca, to bi ličilo na jednu kliše ljubavnu dramu. Slomio im je ponos, sve snove i ikakvu volju za životom. A i kosti, kako je to naša Marijana opisala. Ali, ko još ne veruje u srećne završetke? Jer ipak…
 Svi se sećaju gde su bili onog dana kada su čuli da se Pedi de Korsi ženi.

Ko je Pedi de Korsi, a ko Lola, Grejs, Marni, Alisija i ostali likovi, saznaćete samo jednim načinom. Trk do knjižare Laguna ili pak do najbliže biblioteke. Za sve ljubitelje romana punih osećanja, iskrene ljubavi, opuštajućih, ali i realnih životnih priča ovo je odličan izbor za sve vas.
Knjiga ima i jednu veoma bitnu pouku. Ali sigurna sam da ćete je otkriti sami.

11 thoughts on “Prvi post ili … Taj šarmantni gospodin?

Leave a comment